Verschil operatieve & virtuele maagband

Bij een operatieve maagband wordt de maaginhoud verkleind door het plaatsen van een siliconenband rond de maag, waardoor de persoon nog een klein maagje overhoudt. Bij het eten krijg de persoon vlug een vol gevoel, waardoor hij of zij veel minder kan eten en afvalt.

De maagband is door middel van een buisje verbonden met een “poortje”. Dit gedeelte wordt onder de huid geplaatst. Via dit poortje kan de chirurg met een injectienaald vloeistof inspuiten of terug verwijderen, waardoor de maagband strakker komt te zitten (en je minder kan eten), of net losser.

Aangezien er geen deel van de maag wordt weggesneden is de pijn na de operatie dragelijk al kan het de eerste dagen ook nog vrij pijnlijk aanvoelen in de schouders (buiten je maag en de littekens), omdat ze tijdens de operatie de maag opblazen met lucht om meer werkruimte te hebben. Deze lucht kan niet allemaal verwijderd worden tijdens de operatie, dus heeft het lichaam nog een aantal dagen nodig om dit te absorberen. Ook al is dit een niet zo ingrijpende operatie (er wordt niets verwijderd van organen), toch blijft elke operatie een risico, en hebt u de nawerkingen van de narcose, een herstelperiode en levenslange littekens.

De prijs kan sterk variëren want niet elke maagbandoperatie wordt vergoed door het ziekenfonds. Soms betaalt het ziekenfonds een deel terug, soms niets en soms volledig. Dit hangt af van de criteria die gesteld worden om in aanmerking te komen voor terugbetaling.

De resultaten van een maagbandoperatie zijn verschillend van persoon tot persoon (zoals bij alles). Bij de ene persoon gaat dit heel goed en heeft geen nadelen van de maagband achteraf, terwijl de andere van het ene nadeel in het volgende sukkelt. Dit kan gaan van een gevoel dat het eten blijft “hangen”, soms kan de persoon bepaalde voedingsproducten niet meer eten of moet braken.

Een maagband operatie is en blijft een technische ingreep waarbij er veel dingen kunnen fout lopen. Ook nadien is er de mogelijkheid dat de maagband kan gaan “lekken” dit heeft tot het gevolg dat de vloeistof die ingespoten wordt langzaam uit de maagband weglekt en deze na verloop van tijd niet meer kan strakker gezet worden. Waardoor deze los komt en de persoon terug een gewichtstoename zal ervaren. Ook omdat deze persoon nog steeds dezelfde eetgewoontes heeft in het onderbewustzijn als voorheen.

Met hypnose zal u na de plaatsing eveneens een voldaan gevoel op de maag ervaren als u eet zodat u ook minder zal kunnen eten.

Het grote voordeel hierbij is dat er niet moet geopereerd worden. Dus geen ziekenhuisopname, geen verdoving, geen litteken, geen herstelperiode en geen gevaren!

Er is ook geen mogelijkheid dat de maagband kan gaan lekken, want alles verloopt via het onderbewustzijn, die denkt dat u een maagband heeft. De maagband strakker zetten kan eveneens via hypnose.

Maar het belangrijkste voordeel is dat tijdens de sessies uw eetgewoonten zullen veranderen en dat u emotioneel zich stukken beter zal gaan voelen. Het virtuele maagbandprogramma omvat dus niet alleen het plaatsen van de maagband, het is een totaalpakket voor lichaam en geest met uitstekende resultaten.

Bron: Guy Bracke