Alles wat je altijd al wilde weten over hypnose en hypnosecoaching.
In dit webinar legt Guy je de basisprincipes uit van hypnose en hypnosecoaching.
Klik in onderstaand zwart vak om de video te starten.
Benieuwd hoe hypnose écht voelt?
Proef dan alvast van mijn gratis mp3 ‘Innerlijke kracht’.
Registreer je via onderstaande knop en je ontvangt meteen een link.
Zo kan je de hypnose-mp3 beluisteren wanneer dit jou het best uitkomt.
Wat is hypnose?
Kort samengevat spreken we van hypnose bij een zeer gefocuste staat van de geest. Een toestand tussen slapen en waken. In deze toestand is de geest vatbaar voor suggesties om bepaalde geestelijke patronen te veranderen of te doorbreken.
Kom ik altijd terug uit hypnose?
Zolang hypnose bestaat, is er nog nooit iemand in hypnose gebleven. Hypnose is veilig.
Hoe voelt hypnose?
Ieder mens is uniek en ervaart hypnose anders. Sommige ervaren hypnose als een soort dagdroom, anderen voelen bijna niets. Maar vrijwel iedereen ervaart hypnose als een heel ontspannen gevoel.
Zal ik mij iets herinneren na de sessie?
Ja, de meeste mensen herinneren zich alles.
Is alles met hypnose te genezen?
Hypnose geneest niet. Het is een ondersteuning om bepaalde doelen in je leven makkelijker te bereiken. De veranderingen komen steeds van binnenuit jezelf. Wel kunnen veel verschillende moeilijkheden met hypnose aangepakt worden.
Zal ik in slaap vallen?
Hoewel we de term slaap gebruiken, heeft hypnose niets met slaap te maken. Als je toch zou indommelen, onderbreken wij de sessie en beginnen we opnieuw.
Raak ik in diepe trance?
Dat kan, maar is niet nodig. Vaak is een lichte hypnotische trance al voldoende om het veranderwerk te doen.
Wat als ik niet in hypnose kan gaan?
Sommige mensen zijn zo gespannen tijdens de eerste sessie van de behandeling dat ze zichzelf belemmeren. Het kan ook zijn dat ze zich gewoon niet kunnen ontspannen (lichamelijk of mentaal). Als dit gebeurt, krijg je een zelfhypnose-mp3 mee om je op een ontspannen sessie voor te bereiden. Zo kan je dit thuis oefenen en verdergaan met de sessies als je voelt dat je er klaar voor bent.. Deze sessie moet wel betaald worden (zie algemene voorwaarden).
Werkt het altijd?
Hypnose vindt plaats in de geest van mensen die daarvoor bewust openstaan en meewerken. De coach is enkel een gids die je helpt op weg naar oplossingen. Cliënten die meewerken zullen zeker goede resultaten boeken. Wie niet meewerkt of sterk analytisch is, zal waarschijnlijk geen of weinig baat bij de behandeling ondervinden.
Wanneer mag ik resultaat verwachten?
Bij de meeste behandelingen is er direct resultaat. Bij andere problemen zijn er meerdere sessies nodig en kan het zijn dat het resultaat pas merkbaar is na enkele sessies.
Worden behandelingen met hypnose betaald door de ziekteverzekering?
Op dit moment wordt hypnose niet door de ziekteverzekering terugbetaald.
Hoe lang duurt een behandeling?
Een sessie duurt tussen 60 à 90 minuten. Voor vrijwel alle trajecten zijn meerdere sessies nodig voor een goed en blijvend resultaat.
Wat zijn de algemene voorwaarden?
De algemene voorwaarden kan je vinden via op volgende pagina.
Hypnosecoaching iets voor mij?
Bijna iedereen kan geholpen worden met hypnose en hypnosecoaching.
Bij 90 % van de cliënten lukt dit gemakkelijk. Vertrouwen en motivatie spelen hierin een belangrijke rol.
Slechts 10 % van de mensen zijn moeilijk te hypnotiseren. Dat komt door onzekerheid en de behoefte om controle over zichzelf en over de omgeving te houden.
Hypnosecoaching is erg veelzijdig en kan met blijvende resultaten toegepast worden voor de meest uiteenlopende zaken. Het is fantastisch om te zien hoe personen dankzij hypnosecoaching erin slagen om met diep verankerde gewoonten te breken (bv. verslavingen, overgewicht) en hun leven drastisch te veranderen.
Bij hypnosecoaching maken we gebruik van hypnose om jouw eigen innerlijke hulpbronnen aan te spreken en zo tot een lichamelijke en/of geestelijke verandering te komen.
Het is een proces waarbij je kijkt naar de oorzaken en achtergronden van jouw gedrag en wat je tegenhoudt om voortgang te boeken in je leven. Dat leidt tot een beter inzicht in je eigen reacties en mogelijkheden, waardoor je grip krijgt op de situatie.