Waarom de meeste diëten niet lang werken

Diëten: veel mensen starten eraan, maar houden het niet lang vol. Met de meeste diëten zal je gewicht verliezen zolang je het dieet volgt. Zodra je echter stopt met het dieet of de touwtjes even loslaat komen de verloren kilo’s er vlug terug bij en zal je in veel gevallen zelfs meer wegen dan voor je aan het dieet begon.

Waarom houden de meeste mensen een dieet niet vol? De meeste diëten bevatten een vorm van ontbering. Deze ontbering leidt in veel gevallen tot frustraties, je moet gaan calorieën tellen, vaak wordt je bij een dieet verplicht om dingen te eten die je anders nooit zou eten. Andersom mag je ook bepaalde dingen niet meer eten.

Verder moet er apart gekookt worden voor jezelf en de rest van het gezin, uit eten op restaurant gaat moeilijker, enz. Dit alles gaat meestal samen met een daling van het energieniveau. Hierdoor krijgt je al snel het gevoel dat je er niet meer bij hoort en je het stilaan beu bent van die sleur, waardoor de persoon die het dieet volgt na verloop van tijd het gewoon opgeeft.

Als je bovenop je dieet niet aan sport doet, zal je ook spierweefsel verliezen. Van het moment dat je stopt met je dieet, zal je gewicht er terug aankomen als vetweefsel in plaats van spierweefsel. Zo kom je uiteindelijk in een vicieuze cirkel terecht.

Ook je hersenen, waar jouw eetgewoonten gehuisvest zijn, zal tegen dit “onnatuurlijke” gebeuren vechten. En aangezien de meeste eetgewoonten diep in het onderbewuste geworteld zijn zal je terug in je oude eetgewoonten vervallen. Dit is een natuurlijk proces, want je onderbewustzijn leidt jouw voor 90% van de tijd.

Je bewust iets ontzeggen zal in de meeste gevallen net de zin naar dat specifieke ding vergroten. Ook je favoriete eten volledig bannen is geen goed idee (wat u vaak zal moeten doen met een dieet).

Wat met hypnose dan?

Bij het verminderen van eten en snoep kan hypnose goed helpen, omdat hypnose het toelaat om nieuwe gewoontes aan te maken in het onderbewustzijn. Dus ook geen drang meer naar suikers, geen emo-eten meer en vooral je terug goed in je vel voelen. De controle terug in je eigen handen nemen op een gemakkelijke manier.

Met hypnose zal je ook geleidelijk afvallen zodat jouw lichaam geen “noodsituaties” zal creëren en je verder kan genieten van je eigen gebalanceerd voedingspatroon. Geen ontzegging meer van je favoriete eten, geen frustraties meer en vooral geen dieet meer!

Bron: Guy Bracke